Vypadá to, že se počasí konečně zase trochu umoudřilo a my se z vyhřáté kuchyně budeme moci vrátit na zahrady ke grilům. Pokud už nevíte, co dělat ke grilování jako přílohu, dneska Vám dám typ na skvělý salát. Když jsem ho poprvé ochutnala, nevěřila jsem, že něco tak jednoduchého může být až takhle strašně dobré.
- 300 g brambor (ideálně malých, ale pokud neseženete, svět se nezboří)
- 1 červená paprika
- ½ cibule
- hrst rukoly
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžíce bílého vinného octa
- ½ lžíce dijonské hořtice
- ½ lžičky medu
- ¼ lžičky cukru krupice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Nejdříve brambory povařte do poloměkka. Pokud máte brambory malé, překrojte je jen na polovinu, pokud máte větší, rozkrájejte na plátky nebo čtvrtiny, jak to bude lépe vycházet.
Pokud salát připravujete doma, v troubě, rozkrájejte si rovnou i papriku, dejte na pekáč a opečte. Pokud ho budete připravovat čerstvý na grilu (což doporučuji, teplý je lepší), dejte si zatím brambory a papriku stranou a připravte zbytek.
Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a proměte v míse s cukrem a špetkou soli. Cibule tak zkřehne a bude se Vám lépe trávit. Takhle připravená chutná báječně a nikdo mi nechtěl věřit, že není nějak tepelně upravená.
K cibuli přimíchejte nadrobno nasekanou petrželku a rukolu a připravte si dresink. Vyšlehejte ho z oleje, octa, hořčice a medu. Podle chuti můžete přidat více některé z ingrediencí. Záleží, jestli chcete mít dresing kyselejší, sladší nebo ostřejší.
Brambory s paprikou osolte, opepřete a ogrilujte, přidejte do salátu, zalijte dresinkem, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Nalijte vínečko, ogrilujte masíčko a pochutnejte si :). A nezapomeňte si recept vytisknout, tady je jeho PDF verze :).
Dobrou chuť, Vaše Leontýna!
A jak máte pořešené to starání se o zeleninu na zahradě? Pořídili jste si třeba i zavlažování a nebo jste nic takového ani neřešili? No dejte nám schválně vědět, určitě to chceme o vás vědět, přece se už přes internet známe ne?
OdpovědětVymazat